Felhasználási feltételek

I  Az online kereskedő azonosítása

A www.famousroses.hu szolgáltatást a FAMOUS ROSES S.R.L. nyújtja.

Elérhetőségi adatok:

FAMOUS ROSES S.R.L.

Bulevardul Banu Manta 18

BUKAREST

Irányítószám: 032163

Telefon: +40 751 269 077

E-mail: office@famousroses.eu

A www.famousroses.hu egy elektronikus kereskedelmi szolgáltatás / online kereskedelem / interneten keresztüli kereskedelmi szolgáltatás. A termékek megvásárolása a weboldalon vagy telefonon történő rendelések alapján történik.

A FAMOUS ROSES S.R.L. által forgalmazott termékek újak.

 

III Szellemi tulajdon

A www.famousroses.hu minden tartalma és design-ja, valamint bármely más anyag, mely ehhez kapcsolható s amelyet Ön e-mailben küld be vagy bármely más módon (például cikkek, design, termék leírások és bármely egyéb anyag) a Társaság és/vagy a társszoláltatók tulajdonát képezi. Érvényes ez mindazon anyagokra, melyek esetében ez kifejezetten meghatározott (szerzői jog) és melyek védve vannak a szellemi tulajdonra vonatkozó jogszabályokkal. Ön nem használhatja, nem reprodukálhatja vagy nem engedheti meg senkinek, hogy használja vagy reprodukálja a www.famousroses.hu anyagait a Társaságtól kapott előzetes írásbeli engedély nélkül.

Lehetséges korlátozott, visszavonhatatlan és nemkizárólagos hiperhivatkozások létrehozása a www.famousroses.hu kezdőlapján, feltéve, hogy ezen műveletek nem ábrázolják a www.famousroses.hu szolgáltatásait hamis, félrevezető, lealacsonyító vagy sértő módon.

Szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos problémák esetén, kérjük, vegye fel a kapcsolatat velünk az office@famousroses.eu e-mail címen.

 

1 Felhasználóként való regisztráció

A www.famousroses.hu weboldalhoz való hozzáférés ingyenes és ahhoz, hogy csak egyszerűen böngésszen nem szükséges a regisztráció felhasználóként (a weboldalon történő fiók létrehozása). A weboldal által kínált bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez azonban, mint például az általa kínált termékek megvásárlása, a www.famousroses.hu hírlevél megkapása, a tájékoztató jellegű sms-ek küldése vagy a saját rendelések ellenőrzése, szükséges lesz a felhasználókénti regisztráció (felhasználói fiók létrehozása a weboldalon). A felhasználóként történő regisztráció magában foglalja a www.famousroses.hu felhasználási feltételeinek és adatvédelmi irányelvének elfogadását. Ezek a rendelkezések képezik a Társaság és a felhasználók közötti kapcsolat szerződéses alapját. Mivel a felhasználási feltételek rendelkezései módosíthatók, kérjük, olvassa el azokat rendszeresen. Abban az esetben, ha már nem ért egyet ezekkel a rendelkezésekkel, kérjük ne nyissa meg és ne használja a www.famousroses.hu szolgáltatásait. Ha Ön ezt a webhelyet használja, felelős az Ön felhasználói fiókjához tartozó bejelentkezési adatok bizalmas kezeléséért, amit Ön hozott létre a honlapon, és elfogadja, hogy felelős minden a felhasználói fiókjában végrehajtott tevékenységért.  A www.famousroses.hu weboldal nem ad el termékeket 18 év alatti kiskorúaknak. A www.famousroses.hu fenntartja magának a jogot, hogy felhasználói fiókokat zárjon be, szövegeket, képeket, hiperhivatkozásokat módosítson vagy töröljön vagy termékértékesítést és eladást saját belátása szerint elutasítson.

 

 1. Személyes adatok / Adatvédelmi irányelv

További információk az adatvédelmi irányelvről a Famous Roses weboldalon találhatók – itt.

 

 1. Vásárlási eljárás

A www.famousroses.hu weboldalon kínált termékek megvásárlásához és birtokbavételéhez az alábbi lépéseket kell követnie:

 • Termékek azonosítása és kiválasztása
 • Regisztráljon felhasználóként a www.famousroses.hu weboldalon
 • A termék kifizetése

 

A fizetés online vagy banki átutalás/utalvány útján történik a VII. fejezetben meghatározott feltételek szerint, a végleges költség tartalmazza a megrendelt termék árát, az ÁFÁ-t, valamint szükség esetén a szállítási díjat.

 

A www.famousroses.hu weboldalon történő elektronikus vagy telefonos rendelés leadásával Ön hozzájárul és egyetért a weboldal által végrehajtott kommunikációs formához illetve formával (telefonon vagy e-mailben).

 

Annak érdekében, hogy a szállítás a legjobb feltételek között történjen meg, kérjük győződjön meg arról, hogy a haszonélvező adatai teljesek és helyesek. Amennyiben nem tudja megadni a teljes címet vagy a teljes nevet, kérjük, értesítsen minket telefonon vagy e-mailben. Nem vállalunk felelősséget a hiányzó adatok által okozott késedelmes szállításokért.

 

Az új jogszabályok, a 3769-es RENDELET értelmében, mely 2015 december 23-án lépett életbe, 2016 október 1-től minden számlának tartalmaznia kell az azonosító adatokat, így a vásárlónak ki kell töltenie az összes kötelező mezőt a rendelés oldalon valamint jogában áll a szállítási adatokat kiválasztani, amennyiben azt szeretné, hogy ezek megegyezzenek a számlázási adatokkal.

 

VII. Hogyan vásárolhatok?

VII. 1. Az árak

Azon esetek kivételével, melyek másként írják elő, a www.famousroses.hu weboldalon megjelenő termékek árai a vásárlás végső árait képviselik és az ÁFÁ-t is tartalmazzák (9%-os értékarányos adó, ami Romániában érvényes). A rózsák tárolása és szállítása Romániából történik.

 

A vásárlás végső árai a gyártók vagy a beszállítók által javasolt árak lehetnek, vagy az adott termék ágazatában alkalmazott szokásos árak alapján kerülhetnek meghatározásra. A vásárlás végső árai nem feltétlenül jelentik a legversenyképesebb árakat egy adott termékkategóriában vagy időszakban.

 

VII. 2. Termékekhez alkalmazott kedvezmények

A kedvezmények, amelyeket utalványok révén kaphat, kizárólag a rózsákra vonatkoznak.

 

VII. 3. Fizetési módok

A rendelt termékek kifizetéséhez a következő fizetési módok közül választhat: online bankkártyával, banki átutalással/utalvánnyal, SMS-el vagy készpénzben. Ha a banki átutalás/utalvány fizetési módot választotta, a következő ablak köszönetet mond a leadott rendelésért majd a megfelelő információkkal látja el a vásárlót a rendelésre és a fizetésre vonatkozóan. Ezeket az információkat e-mailben is megkapja számla formájában. Ha készpénzzel kíván fizetni, a rendelés leadása után e-mailben megkapja a rendelésre vonatkozó szükséges információkat, szintén számla formájában, majd a termék árát a futárnak kell kifizetnie.

 

VIII. Vélemények, hozzászólások, kommunikáció és egyéb tartalomtípusok

A felhasználók véleményeket, hozzászólásokat vagy egyéb tartalomtípusokat küldhetnek be, ajánlatokat fogalmazhatnak meg, ötleteket adhatnak, kérdéseket tehetnek fel, cikkeket vagy egyéb anyagokat javasolhatnak, feltéve, hogy ezek a tartalmak:

 • nem törvényellenesek, nem obszcénok, nem fenyegetőek, nem rágalamazók és nem sértik az adatvédelmi jogot vagy a szellemi tulajdon védelméről szóló jogszabályt.
 • nem tartalmaznak vírusokat, kereskedelmi vagy politikai tartalommal bíró üzeneteket, melyek etnikai, vallási, faji, szexuális irányultságon alapuló gyűlöletre uszítanak, nem foglalnak magukba kollektív üzeneteket vagy egyéb „spam” típusú tartalmakat.

 

A vélemények, hozzászólások, kommunikáció és egyéb tartalmak elküldése előtt ne használjon hamis e-mail címeket vagy azonosságokat. A www.famousroses.hu fenntartja magának a jogot, de nem köteles eltávolítani vagy megszerkeszteni mindenféle tartalmat, amit a felhasználók postáznak és nem köteles rendszeresen átnézni ezt a tartalmat. A vélemények, hozzászólások, kommunikáció és egyéb tartalmak kiposztolásával a www.famouroses.eu weboldalon (a Társaság más irányelvei által meghatározott kivételeken kívül) önök szellemi tulajdonjogokat ruháznak át kizárólagos, visszavonhatatlan, irrevokábilis módon a közzétett anyagokra.

 

A Társaság jogosult a felhasználók által postázott tartalmakat módosítani, reprodukálni, átadni, alkalmazni, közzétenni és terjeszteni bármely kommunikációs eszköz segítségével, bármely országból. A vélemények, hozzászólások, kommunikáció és egyéb tartalmak kiposztolásával a www.famousroses.hu weboldalon Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Társaság használja a nevét az elhelyezett tartalmakhoz kapcsolódóan. Ön garantálja, hogy rendelkezik azokkal az intellektuális tulajdonjogokkal vagy ellenőrzi azokat az intellektuális tulajdonjogokat, amelyekkel az Ön által elhelyezett tartalmakra vonatkoznak és, hogy a közzétett tartalmak nem sértik a vélemények, hozzászólások, kommunikáció és egyéb tartalmak kiposztolásának feltételeit a felhasználó részéről a www.famousroses.hu weboldalon.

A www.famousroses.hu jogosult, de nem köteles figyelni, szerkeszteni vagy eltávolítani mindenféle tartalmat vagy felhasználói tevékenységet a weboldalon. A www.famousroses.hu nem felelős és nem vállal felelősséget a weboldalon más, harmadik felek által közzétett anyagokért. A www.famousroses.hu jogosult nem közzétenni minden hozzászólást és cikket, amit a felhasználók javasolnak.

 

1.

Vis maior

A www.famousroses.hu, annak partnerei és/vagy általában a www.famousroses.hu felé termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók nem tehetők felelőssé semmilyen közvetlen vagy közvetett késedelemért vagy hibáért olyan okok miatt, amelyek a www.famousroses.hu akaratától függetlenek.

Ez a mentesítés magába foglalja, de nem korlátozódik a következőkre: a www.famousroses.hu technikai berendezéseinek hibái, az internetkapcsolat hiánya, a telefonkapcsolat hiánya, a számítógépes vírusok, a jogosulatlan hozzáférés a www.famousroses.hu rendszereihez, operációs rendszerhibák valamint a hatályos jogszabályok által meghatározott vis maior esetek.

 

 1. Reklám

A www.famousroses.hu saját weboldalain reklámokat jeleníthet meg a kínálatában levő termékekre, valamint harmadik felek által kínált termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozóan. A www.famousroses.hu használatával, valamint a Felhasználói Feltételek és az Adatvédelmi Irányelv akceptálásával közvetlenül kifejezi hozzájárulását ezen kereskedelmi jellegű hirdetések elfogadásához.

 

 1. Szellemi tulajdon védelmének megsértésére vonatkozó panaszok

A www.famousroses.hu tiszteletben tartja a harmadik felek szellemi tulajdonjogait Ha észrevette, hogy a weboldal olyan információkat tartalmaz, amelyek megsértik ezen felek  szellemi tulajdonjog védelmét, kérjük, küldjön értesítést az alábbi e-mail címre: comenzi@FamousRoses.ro vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a „Famous Roses-ról-Rólunk” szóló részben megadott telefonszámokon, mely a jelen szerződésben is megtalálható.

 

XII. Alkalmazandó jogszabályok

A www.famousroses.hu által nyújtott szolgáltatásokat a román jogszabályok rendelkezései határozzák meg, különös tekintettel a 365/2002. számú kereskedelmi elektronikáról szóló törvényre, valamint a 34/2014-es Sürgősségi Rendeletre, mely a fogyasztók védelmét hivatott képviselni a távolsági szerződések megkötése és kivitelezése tekintetében.

 

A www.famousroses.hu Felhasználási Feltételei a román jogszabályoknak vannak alávetve. Per vagy bármely jogi vita esetén megkíséreljük az ügy békés úton történő megoldását, a panasz regisztrálásától számított 30 munkanapon belül a FAMOUS ROSES S.R.L. székhelyén. Ha a meghatározott időn belül nem sikerül megegyezni, a Felek a vitáikat a Bukarest területi illetékességű bíróságok elé terjeszthetik.

 

XIII. Az ajánlat bemutatása

A FAMOUS ROSES S.R.L.  fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül bármikor módosításokat hajtson végre a www.famousroses.hu weboldalon szereplő árakra és technikai adatokra vonatkozóan. A www.famousroses.hu weboldalon található technikai adatok tájékoztató jellegűek és nem képeznek szerződéses kötelezettséget.

 

XIV. Fotók

A www.famousroses.hu weboldalon található némely fotó csak illusztrációként szolgál és eltérések lehetnek a termék és a kép között.

 

Visszavételi jog

A 34/2014-es számú rendelet értelmében a növények olyan termékek, amelyek érzékenyek, könnyen károsodhatnak, szavatosságuk hamar lejár. Ezért a visszavételi jog nem vonatkozik rájuk.

 

XVI. Megfelelőségi garancia

A www.famousroses.hu felelőssége a forgalmazott termékek megfelelőségének hiányára vonatkozóan érvényes, amennyiben a hiányosság a termékek kézbesítésétől számított 2 napon belül jelentkezik.

 

A FAMOUS ROSES S.R.L.-nek kötelessége olyan termékeket szállítani, amelyek megfelelnek az adásvételi szerződésnek, függetlenül attól, hogy ez verbálisan vagy írott formában lett kivitelezve.

 

Egy termék akkor felel meg az adásvételi szerződésnek, ha adottak az alábbi feltételek:

 1. a) a termék megfelel az eladó által adott leírásnak és ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint azok a termékek, amelyeket az eladó mintaként vagy modellként bemutatott.
 2. b) a termék megfelel bármely a fogyasztó által kért kifejezett célkitűzésnek, mely célkitűzésről az eladónak tudomása volt és el is fogadta azt az adásvételi szerződés megkötésekor.

 

A www.famousroses.hu weboldalon értékesített termékek a 21/1992. számú rendelet, a 449/2003. évi törvény és a 174/2008. számú kormányrendelet alapján garanciát élveznek, amennyiben nem érzékeny, könnyen károsodó termékekről van szó, mint például a növények és a virágok. A Famous Roses ennek ellenére garanciát vállal a termékeikért, amennyiben ezeket az utasításoknak megfelelően gondozzák.

 

Az összes Famous Roses által értékesített termék garanciális feltételeket élvez, amelyek megfelelnek a hatályban levő jogszabályoknak és a kereskedelmi irányelveknek. A termékek újak és hiteles, engedéllyel rendelkező gyártóktól származnak, akik jogosultak ezen termékek szállítására.

 

A Famous Roses különös figyelmet fordít a kínált termékek és a szolgáltatások kvalitására és garanciát vállal minőségükért. A Famous Roses ügyfelei teljes támogatást kapnak, amennyiben valamelyik terméket vissza kívánják szolgáltatni.